Христо Иванов: Срокът изтича, още не знаем имена на министри

0

Въпреки изтичащия срок за преговори и формиране на правителство, ПП все още не са изчистили някои въпроси като това как ще се взимат решения в новото управленско мнозинство. Това стана ясно от комента на съпредседателя на ДБ Христо Иванов в парламентарните кулоари.

„С нас имена на министри не са коментирани. Не са коментирани и въпроси с това как би функционирало като процес на вземане на решения такова управление. Това е нещо, което за нас е важно. Смятаме, че е фундаменталната причина, по която се разпадна досегашната коалиция беше недобре изградения модел на вземане на решения и комуникация. И е много важно следващото управление да стъпи на изводи от това нещо.

Това, че този разговор още не е проведен с наше участие, не ни радва. Разбираме колко е важно все пак да се намери някакво мнозинство, но времето не става повече“, заяви той.  Обяснение за това той намира в ситуацията – „притиснати сме във времето, всичко е доста хаотично и това не е добър начин за решение, но това е положението“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече