Христо Иванов: 4 партии сме се явили на избори с ангажимента да закрием спецсъда

0

„Четири партии са се явили два пъти на избори с ангажимента да закрием специализираните съд. Тук е момента на истината за поведението на представителите на тези партии. Видяхме „Демократична България“, видяхме БСП – в интерес на истината, като конкретно искам да посоча Явор Божанков и Крум Зарков, които настояваха да се разгледа това заседание“.

Това каза председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов пред гражданската организация Инициатива „Правосъдие за всеки“.

„Отново обаче се намери формална причина то да бъде прекратено, с оправданието, че не може едновременно да има заседание на комисия и на пленума на Народното събрание. Междувременно стана ясно, че НС са дали почивка до 16:00 часа. Сега ще мие много интересно дали председателят на Правна комисия ще продължи заседанието. Това е момента на истината“.

След като беше прекратено за пореден път, в крайна сметка около 14:55 часа днес заседанието на Комисията по конституционни и правни въпроси започна. Предстои да бъде разгледан законопроект с № 46-154-01-8, внесен от Христо Иванов. Законопроектът е относно промени в Закона за съдебната власт, с които се закриват специализираните съдилища и прокуратури.

„Все още има теоретична възможност, ако президентът не разпусне НС до следващия понеделник (б.р. има се предвид 19 септември), това законодателство да мине и все пак да удовлетворим обществените очаквания по отношение на някаква промяна в съдебната власт“, каза още Иванов.

„Това е моментът на истината за всяка една партиите в Народното събрание, които се е явила на избори с това обещание“, завърши Иванов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече