Цвета Караянчева: Готвим се за редовни избори

0

Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че ще бъде свикана среща с експерти, които да дадат препоръка как да се продължи напред с процедурата по приемане на нова Конституция, за да се върви към дебати в максимално кратки срокове.   Тя отбеляза, че проектът ще бъде изпратен до всички, които се интересуват – неправителствени организации, конституционалисти, академичната общност. „Тази конституция ще се гледа от Велико Народно събрание, няма да се гледа от сегашното“, подчерта Караянчева.   Председателят на парламента не предвижда проблеми с кворума.

В петък депутатите не можаха да стартират работа заради много отсъстващи, но Караянчева увери, че това е било заради болни и поставени под карантина депутати.    „Очаквахме, че колегите от опозицията ще се регистрират, защото петък е денят на опозицията, но кворумът е отговорност на управляващите. Утре ще имаме кворум, заседанията ще продължат нормално“, увери тя.

Относно промените в Изборния кодекс и машинното гласуване, тя заяви: „Мисля, че ЦИК трябва да свърши тази работа, защото в пространството има много изказвания, че едва ли не управляващите ще правят изборите, че ще събират протоколи и бюлетини. Насажда се едно съмнение в изборния процес“.  

„Готвим се за редовни избори, които ще бъдат след няколко месеца“, допълни още Цвета Караянчева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече