Четирима са се удавили на плажове по Южното Черноморие за по-малко от денонощие

0

Четирима са се удавили на плажове по Южното Черноморие за по-малко от денонощие, съобщават от бургаската полиция. Причините са както коварното августовско море, но и липса на бдителност у летовниците в съчетание с незачитане командите на спасителите по охраняемите плажове.

Малко преди 18 часа вчера на един от плажовете в Слънчев бряг до пост N 6 в тежко състояние от морето е изваден 54-годишен румънски турист, който въпреки оказаната му медицинска помощ е починал.

Около 10.31 часа спасители от втори пост на южния плаж в Китен са извадили  около 60-годишна удавена жена с неустановена към момента самоличност. По същото време на северния плаж в Слънчев бряг, до спасителен пост 13 от морето е изваден удавен руски граждани.

Около 5 часа тази сутрин в полицията в Несебър е получено съобщение за това, че на кея на северна крайбрежна алея срещу цирк “Балкански”, от морето е изваден удавен мъж, български гражданин на 29 г.

Бургаската полиция призовава към по-голямо внимание към плажната сигнализация и къпането в августовското море, особено с деца и надуваеми съоръжения.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече