ЧУДО: Лекарство срещу грип спира заразата с Covid за 24 часа

0

Учени от Института по биомедицина на Университета в Джорджия откриха, че експериментално лекарство срещу грип е способно да спре напълно предаването на коронавируса за 24 часа, съобщи Europa Press.

Препаратът се нарича МК-4482/EIDD-2801, познато повече като „молнупиравир“ и има вариант да се включи ефективно в борбата срещу вируса и неговото разпространение до мащабната доставка на ваксините срещу COVID-19, предава „Дарик“.

„Това е първата демонстрация на перорално лекарство, което може бързо да блокира предаването на SARS-CoV-2, с което може да се променят правилата на играта“, твърдят учените в публикация в научното списание „Nature Microbiology“.

Характеристиките на лекарството, което може да се приема през устата, позволяват лечението да започне рано, нещо, което улеснява ефективността му в различни посоки, включително забавянето на развитието на сериозно заболяване на пациента.

С което може да се съкрати инфекциозната фаза, за да се облекчат емоционалните и социално-икономическите последици от евентуална продължителна изолация на пациента и бързо да се потушат локалните огнища на заразата.

Изследователите проведоха тестове с порове, тъй като се считат за подходящ модел на предаване поради способността им да разпространяват вируса, и установиха, че след като лекарството е приложено, те не заразяват животните, които са били с тях в една клетка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече