„Шалом“ отне наградата на Волгин, той се гаври с организацията

0

Ръководството на ОЕБ “Шалом” и организационният комитет на ежегодните награди на еврейската общност “Шофар” са взели единодушното решение да отнемат отличието на журналиста Петър Волгин и на главния редактор на интернет сайта “Маргиналия” Юлиана Методиева. Това съобщи самата организация днес.

„Г-н Петър Волгин бе удостоен с най-високото отличие на ОЕБ “Шалом”, наградата “Шофар” през 2009 г. Отличието се отнема по повод на изразените про-руски и антидемократични позиции (включително срещу ЕС и НАТО), разпространението на конспиративни теории и невярна информация“, пишат от организацията.

„Г-жа Юлиана Методиева, в качеството си на главен редактор на сайта “Маргиналия” бе удостоена с най-високото отличие на ОЕБ “Шалом”, наградата “Шофар” през 2018 г. Отличието се отнема по повод на систематичното демонизиране на държавата Израел и оправдаване на престъпленията на терористичната организация “Хамас”“, съобщава аргументите си „Шалом“.

С този символичен акт, ОЕБ “Шалом” цели да покаже, че отстояването на демократичните ценности в българското общество, в това число борбата с езика на омразата, ксенофобията, антисемитизма и демонизирането на Израел трябва активно да се отстояват и да не се приемат за даденост.

Най-високото отличие на ОЕБ “Шалом”, наградата “Шофар” е отговорност за всеки неин носител, допълват още.

Юлиана Методиева реагира с възмущение на отнемането на наградата й без разговор преди това.

„Дори БКП изключваше от редиците си свои членове, след като ги изслушваше по обвинението. Дотук със свободата на словото“, написа тя в профила си във фейсбук.

Няколко часа по-късно реагира и т. нар. Волгин. Той обвини за случващото се с него „онази жена, която обича да се снима по пеньоар на обществени места /украинската посланичка имам предвид/“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече