Щети за 30 млн. са нанесени по инфраструктурата от наводненията в община Царево

0

Щети за 30 милиона лева са нанесени по инфраструктурата от наводненията в община Царево. Това каза кметът Георги Лапчев. 

Междуведомствена комисия започна оглед на разрушенията на територията на общината.  Предстои да бъде извършен и втори оглед.  Междувременно обстановката се нормализира, а наводнените райони се разчистват от кал и наноси.

„Хората получиха абсолютно лично всичко онова, което е необходимо за тях. Единствено останаха огромните щети, които сега предстои да бъдат отстранени. Министерски съвет се надявам в най-скоро време да вземе решение, с което да бъдем подпомогнати с финансова помощ. Необходими са приблизително 30 млн. лева“.

Междувременно се нормализира ситуацията след наводненията в община Царево. Днес се правят огледи, за да се опишат щетите. Няма населени места без достъп, а там където мостовете са компрометирани има полиция, която отбива пътуващите.

Такава е ситуацията с моста след Царево в посока Ахтопол. Градчето бе пощадено от водната стихия, наводнени са били приземни етажи на крайбрежната улица, казаха местни.

„Бяхме откъснати от света. Заради падналите мостове нямахме контакт. В Ахтопол нямахме такива разрушения, каквито има нагоре. Няма пострадали хора, наводнени са няколко мазета“.

„Щом на къмпинга не са се оплакали от наводнения, значи е нямало такива бедствени положения. Щом сме излезли да си пием кафето, значи, всичко е нормално и спокойно“.

В Лозенец също продължават дейностите по разчистване. В ниската част на селището бяха наводнения каравани и хотели.

Кметът Женя Гандиева каза че социални работни правят описи и тепърва ще е ясно колко са щетите.

Бурното море не спря плажуващите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече