Яйца, камъни и димки на „Бургас Прайд“

0

Яйца, димки и камъни бяха хвърлени по участниците в „Бургас Прайд“, а знамето на ЛГБТ общността беше изгорено.

Първоначално участниците на контрашествието започнаха да замерват с яйца дошлите на Прайда, при което беше уцелен полицай.

След това беше захвърлена горяща димка, а накрая организаторът на контра шествието – Бисер Русимов, запали знамето на ЛГБТ общността.

Противниците на парада се струпваха в началото на площада и около 16,30 часа тръгнаха към паметника на Альоша. В началото между двете групи имаше само подвиквания, псувни и закани: „Не сме агресивни, но ако ни провокирате, тежко ви и горко!“. На моменти обаче напрежението ескалираше. Противник на ЛГБТ-движението донесе кора с яйца, които бързо се разграбиха и полетяха към прайда. Униформени обаче веднага се намесиха. След това към „различните“ полетяха и пресни краставици.

Викове: У-у-у-у и „антибългари“ се разнасяха сред противниците на парада. ЛГБТ-то отговориха с дежурните скандирания за любов и „Не на страха!“. Много често скандираха и „Няма да търпим!“. Някой хвърли димка, а малко след това Бисер Русимов и Стефан Петров – Машината от Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ) успяха да заобиколят огражденията от страната на съда и запалиха едно от знамената на прайда – седемцветната дъга, която по принцип е детски символ, присвоен от ЛГБТ. Няколко полицаи веднага отидоха на място и изтикаха двамата от територията на прайда, съобщава Флагман.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече