10% по-скъпи дневни карти за лифта в Банско

0

Между 10 и 15 на сто увеличение на дневните карти за лифта, спрямо цените от миналата година планират в Банско за започващия там зимен сезон. Това стана ясно от информация цитирана от БТА от маркетинг директорът на фирмата-концесионер на ски зоната над Банско Иван Обрейков.

По думите му, тече подготовка както по пистите под пиринския връх Тодорка, така и в самия курортен град. Извършена е профилактика на всички лифтове. През този зимен сезон ще бъде от полза натрупаният опит с ограниченията във връзка с ковид пандемията, посочи Обрейков. Три пъти дневно се извършва дезинфекция на кабинките и на публичните места, следи се за спазване на минимум метър и половина разстояние между хората на опашките за карти или за лифта.

Резервации за Нова година вече има, а интересът към планинския ни курорт е от туристи от съседни държави, каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Малин Бистрин. По думите му голям интерес към момента има и от Израел, Русия и Великобритания. И тази година се очаква курортът да бъде предпочетен от много български туристи, допълни Бистрин.

Бизнесът в Банско вече отчете голям интерес от страна на родни и чуждестранни студенти в дните около осми декември, а очакванията са, че за предстоящите коледни и новогодишни празници градът отново ще е пълен с туристи от страната и чужбина.

Официалното начало на зимния сезон ще стане на 18 декември.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече