19 години затвор за 26-годишен изрод, убил майка си

0

Наказание от 19 години лишаване от свобода получи 26-годишен подсъдим, предаден на съд от Окръжна прокуратура-Добрич, за убийство на родител. Съдът призна за виновен Кадир Р. за това, че на 01.12.2018 г. в тервелското село Честименско умишлено е умъртвил майка си.

23-годишният тогава Кадир живеел с. Честименско заедно с родителите си, Г.И., която живеел на съпружески начала и с двете си деца. Във фаталния ден той и жена му отишли на гости при съседите си около 20.30 часа. Прибрали се около 3 ч. след полунощ, като Кадир бил употребил алкохол. Твърди се, че до този момент отношенията на младите били нормални и между тях не е възниквал конфликт. Г.И. се прибрала в спалнята, след нея Кадир също влязъл и започнал безпричинно да й нанася удари с ръце. Жената избягала в съседна стая при майката на Кадир – Р. А.

Мъжът не спрял, последвал жена си и продължил да й нанася удари и да я обижда. Майка му се опитала да се намеси, за да защити снаха си, но Кадир продължавал да удря Г.И. Двете жени успели да избягат в стаята, в която спят децата и се опитали да затиснат вратата.

Кадир обаче ги изблъскал и отново ударил първо жена си, а след това нанесъл удар с юмрук по главата на майка си и я блъснал. Жената залитнала към стената и паднала безжизнена на земята. Г.И. отишла незабавно при съседите и разказала случилото се. Обадили се на телефон 112 и не след дълго пристигнал екип на Спешна помощ, който констатирал смъртта на Р.А.

От назначената съдебномедицинска експертиза се установило, че вследствие на нанесените удари, Р.А. е получила травматичен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, довел до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, в резултат на което е настъпила смъртта й.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна, уточни говорителят на Окръжна прокуратура Милена Любенова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече