2 години и 10 месеца затвор за Ахмед Али за държане на кокаин

0

2 години и 10 месеца затвор е наказанието за Ахмед Али за държане на над 2 килограма кокаин. Наркотикът беше откраднат  от склада, свързан със случая с т.нар. „бананова пратка“. По време на заседанието днес Али се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от Бургаския окръжен съд.

75 кг кокаин за над 5 милиона лева бяха открити преди две години в склад за плодове в Бургас. Наркотикът беше скрит в кашони с банани и намерен по случайност, след като работници започнали да ги разтоварват. Пратката беше дошла с кораб от Еквадор, претоварена в Италия. Наркотиците бяха старателно скрити, покрити с фолио, за да не бъдат засечени с рентген.

По това време Ахмед Али е работил във въпросния склад. Той беше задържан през февруари миналата година, когато в дома му бяха намерени два пакета от кокаина с общо тегло над 2 килограма. Наркотикът за над 380 000 лв. е бил скрит в спалнята му.

До този момент Али не е бил осъждан. На заседанието днес той призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата за 2 години и 10 месеца затвор при първоначален общ режим. Али трябва да заплати и 10 000 лв. глоба.

„Още от първия ден той признава и съдейства, показва къде са наркотиците. Голяма част от доказателствата, които са събрани са въз основа на обясненията, които е дал“, обясни неговият адвокат Красимир Кацарски.

До започване на делото Али беше с наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лв. и забрана да напуска страната. Сумата е платена от леля му, поясни адвокатът. „Направил го е, защото се е изкушил, че може да получи пари. Вътрешно той не е престъпник, няма престъпни навици. В продължение на тези 4 месеца, в които е държал наркотика, не е успял нищо да направи“, допълни той.

Около 8 месеца от времето, когато Али е бил в ареста ще бъдат приспаднати от присъдата. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и действа като влязла в сила присъда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече