20 години затвор за шеф на погребална агенция, продавал части от трупове

0

Вече бивша собственичка на погребална агенция и нейната майка са осъдени на затвор в Колорадо, след като разчленили 560 трупа и продали части от тях, съобщава Би Би Си.

Прокурорите твърдят, че 46-годишната Хес и 69-годишната Шърли Кох са действали в периода 2010-2018 г. По-рано тази година двете жени се признаха за виновни в измама.

Хес беше осъдена на 20 години затвор, а Кох – на 15. Според федералните прокурори в Колорадо двете жени са събирали части от тела, а в някои случаи – и цели трупове.

Дъщерята таксувала семействата с до 1000 долара за кремации, които никога не са се състояли, а в някои случаи ги е предлагала безплатно в замяна на дарения на части от тела, твърди обвинението.

„Тези две жени са се възползвали от уязвими жертви, които са се обърнали към тях в момент на скръб и тъга. Но вместо да ги напътстват, тези алчни жени предават доверието на стотици и осакатяват техните близки“, казва в изявление агентът на ФБР Леонард Кароло. 

Случаят излиза наяве след разследване на Ройтерс, което през 2018 г. доведе до обиск на ФБР в погребалния дом. Продажбата на органи в САЩ е незаконна, но продажбата на части от тела понастоящем не е регламентирана от федералния закон.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече