3 години затвор за мъж, окрал бензиностанцията, в която работи

0

На 3 години лишаване от свобода и 2000 лева глоба беше осъден бензинджия от Разград за кражба на близо 12 хиляди лева лева от бензиностанцията, на която работил. Присъдата на Разградския районен съд може да бъде обжалвана, ако остане в сила 21-годишният служител на бензиностанцията в продължение на 5 години няма да може да заема длъжност, свързана с материална отговорност.

21-годишният К.Д. е бил предаден на съд от Районна прокуратура – Разград за това, че в условията на опасен рецидив, в качеството си на длъжностно лице, обслужващо бензиностанция и газстанция, е присвоил чужди пари в размер на 11 579,13 лева – престъпление по чл. 202, ал. 2, т. 2 във връзка с чл. 201 от НК. Освен това бил привлечен към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура във Варна Ивана Милева. Мъжът е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и заявил, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие за да си свали размера на наказанието с една трета.

На 25 май 2020 г. К.Д. се явил на работното си място – бензиностанция и газстанция в Разград, за нощна смяна. Той имал достъп до оборотите на търговския обект и отговарял за оперирането и съхранението на парите, тъй като през нощта смените се давали само от един човек.

К. Д. изпитвал финансови затруднения, дължал пари и не можел да ги върне в срок и решил да си осигури средства, като вземе парите от касата на работното си място. Около 2 часа след полунощ К.Д. отворил малък сейф, в който се съхранявали оборотните пари, извадил ги оттам и ги скрил в себе си. На сутринта издал смяната на колега и напуснал обекта без намерение да се връща.

В следващите дни мъжът се разпореждал с присвоената сума – върнал заеми към познати, купил автомобил, мобилен телефон, преносим компютър, наркотични вещества и алкохол. След това се укрил в гориста местност край Разград, като планирал да остане там за известно време.

На 6 юни 2020 г. К.Д. бил задържан от органите на реда. Намерени били всички закупени вещи, 3,43 грама марихуана, 0,61 грама хашиш и сумата от 875 лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече