50 българи блокирани на летището в Тел Авив

0

Група от около 50 българи е блокирана на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив. Не е ясно кога сънародниците ни ще могат да се завърнат у нас, тъй като полетите към момента са отменени заради войната, която днес избухна между „Хамас“ и еврейската държава.

Николай Велинов е част от група за поклонически туризъм. Днес е трябвало да се приберат в България. Около пет сутринта обаче започнали първите обстрели, предаде БНТ.

„Видяхме как се изстрелват в небето. От самите ракети остава пушек, който се вижда в небето. Чуваше се и шума на изстрелването. По това разбрахме, че нещо се случва“, разказа той.„Имаше напрежение предишните дни. Изникна някакъв конфликт мисля, че някакви двама души от Палестина бяха убити нещо такова гледахме по новините. След това се мина един ден. Имаше и обстрели около хотела ни в Палестина и след един ден възникна това“, добави той пред БНТ. Групата българи е успяла да премине от Палестина в Израел.

„Имаше много големи струпвания на границата между тях. Трафикът беше доста натоварен. До летището пътувахме два часа и половина или три. В момента навън не знаем какво се случва“, каза Велинов.

В момента сънародниците ни, около 50 човека, са блокирани на Терминал 1 на летището в Тел Авив. Всички полети са отменени.

„Обявават се някакви часове за полети – след това се отменят. Напълно е възможно да няма никакви полети. Напълно е възможна да пътуваме чак във вторник. Това, което ни казаха е да не напускаме летището. Да стоим тук. На този етап това е най-сигурното място“, обясни Николай Велинов.

Тази вечер групата няма да може да остане на същия терминал, тъй като пренощуването е забранено и вероятно ще трябва да се преместят на друг, разказва още Николай. От българското посолство са зявили, че при нужда ще им бъде предоставена храна и вода.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече