60% от хората се умориха от мерките срещу К-19

0

Регионалният офис на СЗО в Европа призова днес правителствата да се борят със засилващата се умора сред населението като реакция на здравните рискове и антивирусните мерки – умора, обхванала на места 60 на сто от хората, предаде Франс прес.

Данните от анкети в региона водят до очаквания извод, че умората сред участниците расте и в някои случаи обзема над 60 на сто от гражданите, посочи в комюнике директорът на СЗО-Европа д-р Ханс Клуге. Вече осем месеца хората правят „огромни жертви“, плащат „огромна цена, която изтощи всички ни, където и да живеем и с каквото и да се занимаваме. В подобни условия е лесно и естествено да се почувстваш апатичен и демотивиран“, отбеляза той, предава БТА.

За да се противопоставят на това отношение, властите трябва да се вслушат в гласа на обществото и заедно с него да разработят отговори, за да продължат борбата с пандемията, която все още върлува в цяла Европа. „Трябва да отговаряме на нуждите си с нови и иновативни средства. Нека бъдем креативни и смели, за да постигнем това“, заяви Клуге.

Той даде пример с община в Дания, успяла да сплоти студентите в подкрепа на новите санитарни изисквания, въведени в началото на учебната година.

Европейската зона на СЗО, включваща 53 страни, сред които и Русия, е регистрирала официално над 6,2 милиона заразявания с COVID-19 и близо 241 000 смъртни случая, свързани с вируса, показват данни на организацията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече