75 години от създаването на ООН

0

ООН навършва 75 години от своето основаване в условията на пандемията от Ковид-19. За да възстановят мира след края на Втората световна война, редица държави се обединяват, за да положат основите на организацията на конференция в Сан Франциско.

В учредителната харта са заложени следните цели: сигурност, добри отношения между страните и общи решения на глобалните проблеми. Очаква се днес, 75 години по-късно, да започне и 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН. Дебатите ще се състоят между 22 и 30 септември и са свързани с бъдещето на организацията и световното предизвикателство „Covid-19”.

Още новини от света може да прочетете тук!

Заради актуалната епидемична обстановка световният форум ще се проведе изцяло онлайн, а не както по традиция в централата на ООН в Ню Йорк. В дискусиите участие ще вземе и българският министър-председател Бойко Борисов. Той ще представи приоритетите на България по широк спектър от въпроси, свързани с региона на Балканите. През настоящата 2020 година страната ни отбелязва 65-aта си годишнина от приемането й за член на световната организация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече