900 екипа полицаи следят пътуванията по празниците

0

Засилен трафик се очаква днес в цялата страна. 900 екипа на полицията са на възлови места в страната, за да се грижат за нормалното придвижване и в деня преди Бъдни вечер. Служителите на реда ще следят за превишена скорост и неправилно изпреварване, предава БНТ.

От полицията призовават да не се предприемат рискови маневри, шофьорите да бъдат толерантни един към друг, за да се осигури спокойното и приятно пътуване на всички граждани по празниците.

На АМ „Тракия“ към обад движението е интензивно, но няма образувани тапи, нито задръствания.

За улеснение на всички пътуващи от София към Варна днес от 8 ч. до 16 ч. при необходимост ще бъдат обособени две ленти за движение в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“. Всички пътуващи от Варна към София ще преминават по обходен маршрут – от п. в. „Осиковска Лакавица“ по път I-3 и при п. в. Правец“ ще се връщат на АМ „Хемус“.

Голямото пътуване започна: Километрични задръствания в центъра и изходите на София
По преценка на контролните органи в зависимост от интензивността на трафика е възможно движението на всички МПС да се ограничи от пътен възел „Ботевград“ до пътен възел „Витинска река“ с пренасочване по път II-17 и път I-1.

Днес е забранено и движението на тежкотоварни камиони над 12 т в посока Варна в участъка на АМ „Хемус“ при тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“. На 27 декември ограничението ще е в сила за платното в посока София

Тежкотоварните автомобили ще се пренасочват по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река“, при 30-и км, по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ /при 47-ми км/, от където ще продължават пътуването си по АМ „Хемус“.

Интензивен трафик има по всички основни пътни артерии в Югозападна България. Най-натоварено е движението по пътя към Банско през прохода Предела, пътя през Кресненското дефиле, както на кръговото кръстовище, което свързва АМ „Струма“ с главен път Е79.

Преминаването през ГКПП „Кулата“ към обяд се извършваше нормално и без образували се тапи. Влизането в Гърция отнема около 15 минути.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече