Volvo съкращава 1300 служители в Швеция

0

Емблематичната шведска автомобилостроителна компания Volvo Cars, обяви решението си да съкрати близо 1300 офис служители в Швеция, като част от програма за оптимизиране на разходите си.

От компанията заявяват, че ще се съсредоточат върху преобразуването на бизнеса си, акцентирайки на оптимизирането на разходите и ефективността на ресурсите. По-специално, планира се промяна на методите на работа в някои подразделения на компанията.

„В резултат на това, сега компанията обявява съкращения на около 1300 работни места за офис служители в Швеция“, се казва в пубикувано днес изявление на Volvo, пише Прайм. Уточнява се, че

тази цифра представлява около 6% от общия брой на служителите и работниците в Швеция.

От Volvo също така уведомяват, че в близките месеци възнамеряват да намалят разходите и да подобрят ефективността на поделенията си в целия свят, като в тази връзка ще преразгледат и намалят броя на консултантите си и съответно техните платени услуги.

Компанията Volvo, основана през 1927 г., е един от водещите в света производители на камиони, автобуси, строителна техника и двигатели. Централата ѝ в Швеция се намира в Гьотеборг.

Броят на служителите на компанията по цял свят е общо около 100 хиляди души.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече